ÅTERVUNNET MATERIAL

Det är något speciellt att utforma en möbel i virke som redan haft ett liv och som för med sig ärren av det in i nästa möbel. Det som i nytt virke ses som defekter skapar karaktär och den unika känslan.


Vi använder både lokalt material från Mälardalen med omnejd; om det så är en lada som skall rivas, eller gamla innerväggar från Vasastan. Vi tar också emot gamla möbler som får nytt liv i våra händer.

 

Är all återanvändning lika bra…

Vi tror att det ur klimatperspektiv är bättre att använda lokalt återvunnet virke än att till exempel skeppa containervis med "reclaimed tables” från den möbelindustri-intensiva provinsen Ningbo i Kina, där de i sin tur importerar enorma mängder virke från Indonesien, Thailand och regnskogarna på Sumatra och Borneo.


Upcycling

Upcycling, eller reclaimed är kreativ återanvändning av ett föremål. Ett bord eller skåp får nytt liv med hjälp av bearbetning och ny finish.

 

Recycling

Recycling innebär att vi bryter ned ett föremål och skapar råmaterial, vilket i sin tur används för att skapa något helt nytt. Ett golv eller vägg i en loge används för att bygga ett borD eller skåp.

Hör av er